Du är här: Hem Chat

« Juni 2017 »

Chat

Välkommen till Svenska Linuxföreningens IRC kanal

Om du vill chatta med medlemmar och andra som delar föreningens intressen så finns möjlighet att göra det via IRC, Internet Relay Chat. Här kan du ha direktkommunikation med en del av föreningens medlemmar och andra intresserade.

Koppla upp dig till freenode IRC-nätverket (skriv /connect irc.freenode.net) och gå sedan in på kanalen #slf genom att skriva /join #slf.

Servern lyssnar på port 6667 som är standard för IRC och huvudkanalen är #slf, men det finns fler. För att lista dessa, skriv /msg alis list #slf*  i ditt IRC-program. Om du använder en klient som stöder det kan du klicka här för att ansluta till kanalen #slf.

Du kan även chatta direkt från din webbläsare via webb-chat funtionen på webchat.freenode.net

• X-chat - grafisk (GTK) IRC-klient för Gnu/Linux med flera
  • Irssi - konsollbaserad IRC-klient för Gnu/Linux med flera
  • mIRC - IRC-Klient för Microsoft Windows
  • WebChat - freenode web chat client (qwebirc)

Regler

För allas trevnad finns en del ordningsregler som måste följas inom Svenska Linuxföreningen. Dessa gäller även för IRC-servern.

Om du upptäcker något som bryter mot dessa regler ber vi dig skicka en logg med datum, tid och IP-adress till SYS.