Personliga verktyg
Du är här: Hem Support Företagskatalog Utbildning
Donera
Inloggning

Glömt ditt lösenord?
Ny användare?
« September 2019 »
September
TiOnToFr
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Utbildning

Urval: Alla (61) | Produkt (25) | Konsult (53) | Support (33) | Utveckling (42) | Utbildning (18) | Annat (7)

AB TakeIT

AB TakeIT skapar datorsystem primärt för skolor, offentlig förvaltning och föreningar. Genom att kräva långt mindre underhåll än många idag existerande system sänker vårt system IT-kostnaderna dramatiskt och ger en mycket stabil och säker helhetslösning. Detta frigör resurser som istället kan läggas på den centrala verksamheten. Systemet är flexibelt, rikt på tjänster och till mycket stor del baserat på fri programvara.

AB TakeIT är ett nystartat bolag, med en samling mycket erfarna tekniker inom såväl systemintegration som systemutveckling och webutveckling. Vi har även mycket stor erfarenhet av datornätverk och datorsäkerhet, samt resurser för utbildningsverksamhet.

Vi har en referensinstallation av vårt datorsystem på ett naturbruksgymnasium, och flera installationer av websystemet hos ideella föreningar.

Inriktning: Produkt, Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Hela Sverige
Kontakt: Take Knol, info@takeit.se, 070-5256972
Websida: http://www.takeit.se
Erfarenheter: Fullskaledrift av vårt TakeIT-skolsystem.
Skapad: 2004-02-16 19:24:07, Senast ändrad: 2004-02-16 19:24:07

Bitnux

Bitnux är ett konsult- och utvecklingsföretag med sin bas i Gävle. Vi fokuserar alltid på att leverera säkra och flexibla lösningar, oavsett om vi använder egenutvecklad eller färdig programvara. Vi erbjuder både hela systemlösningar och integration mellan eller utbyggnad av era nuvarande system. Vid sidan av utveckling är säkerhet det område vi har i fokus och vi erbjuder bland annat säkerhetsrevisioner av system och programvaror samt skräddarsydda utbildningar i att identifiera säkerhetshål och veta hur de utnyttjas.

Inriktning: Konsult, Support, Utveckling, Annat, Utbildning
Geografiskt område: Kontor i Gävle
Kontakt: info@bitnux.com eller Joel Eriksson, 070-228 64 16
Websida: http://www.bitnux.com
Erfarenheter: http://www.bitnux.com/cv/je.html, http://www.bitnux.com/cv/js.html
Skapad: 2003-10-20 18:27:29, Senast ändrad: 2003-10-20 18:27:29

Dimension AB

Dimension AB är idag den leverantör som har marknadens längsta och djupaste erfarenhet av Linux/Unix system där vi erbjuder olika typer av konsulttjänster, utbildningar, drifts- och supportlösningar.

Inriktning: Produkt, Konsult, Support, Utveckling, Annat, Utbildning
Geografiskt område: Sverige, Danmark, Lettland och Litauen
Kontakt: linux@dimension.se
Websida: http://www.dimension.se
Erfarenheter: Dimension grundades 1985 i Göteborg och var de första pionjärerna i Sverige med att erbjuda Unix/Linux relaterade tjänster. Företaget har sedan dess arbetat med att leverera säkra och kostnadseffektiva system som samverkar oberoende av plattformar, med spetskompetens inom de dominerande operativsystemen; Unix, Linux och Windows. Ta kontakt med oss när du har några som helst frågor kring Linux för vårt motto är: Dimension - makes IT run.
Skapad: 2003-09-25 20:41:08, Senast ändrad: 2003-09-25 20:43:17

Edvina

Konsult och utbildare inom Open Source, framför allt nätverk, webbapplikationer och IP-telefoni.

Inriktning: Konsult, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Stockholms-regionen
Kontakt: Olle E. Johansson
Websida: http://edvina.net
Erfarenheter: Utveckling av PHP/Mysql-webbapplikation för tryckeri. FreeBSD, Mysql och Apache-installation för större webbsajt. Utbildning inom IP-nätverk, PKI, katalogtjänster, webbteknik, WLAN. Installation och konfiguration av webbproxy och e-mailservrar (Squid, Postfix). Se webbsida för mer information.
Skapad: 2003-09-17 19:31:43, Senast ändrad: 2003-09-17 19:31:43

excido

excido är ett konsult och utvecklingsföretag beläget i västsverige. Vi erbjuder allehanda tjänster baserade runt idén om fria och öppna program. Vi vill att våra kunder skall investera i affärsnytta istälet för programvara.

Inriktning: Konsult, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Syd och Mellansverige
Kontakt: info@excido.se
Websida: http://www.excido.se
Erfarenheter: Lång erfarenhet av kundnära utveckling och konsulting främst runt affärsystem och flöden.
Skapad: 2005-05-22 08:03:45, Senast ändrad: 2005-05-22 08:03:45

Imega System AB

Imega System AB tillhandahåller spetskompetens inom Unix/linux/OpenSource området. Här räknar vi in allt som har med drift, nyinstallation, säkerhet, samt support av linuxbaserade servrar i en stabil driftsmiljö.

Inriktning: Produkt, Konsult, Support, Utveckling, Annat, Utbildning
Geografiskt område: Sverige, Norge, Finland
Kontakt: Oden Eriksson, 070-346 43 02
Websida: http://www.imega.se
Erfarenheter: Imega System grundades i Gällivare 1999 och har driftat Unix/Linux mail- och dns servrar inom främst den kommunala sektorn som en del i vårt utbud av Internettjänster. Företaget arbetar med att leverera säkra och kostnadseffektiva informationssystem med Internet som plattform, med spetskompetens inom de dominerande operativsystemen; Unix, Linux, Windows och Novell.
Skapad: 2003-10-20 18:29:38, Senast ändrad: 2003-10-20 18:29:38

Lundinova AB

Erfarna ingenjörer för produktutveckling inom elektronik och programmering. Lösningar med hög teknisk höjd och kvalité. Allt från mindre konsultjobb upp till helhetsansvar för projekt med hjälp av underleverantörer inom design, mekanik & produktion.

Lundinova har även en egenutvecklad plattform, Emblic (www.emblic.se), som består av en ARM-baserad hårdvara, och inbyggd Linux som OS.

Inriktning: Produkt, Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Hela Sverige, Danmark
Kontakt: Johan Marnfeldt, info@lundinova.se, 046-379740
Websida: http://www.lundinova.se
Erfarenheter: Produktutveckling med inbyggd Linux
Skapad: 2005-06-03 07:14:27, Senast ändrad: 2005-06-03 07:14:27

Metamatrix Development & Consulting AB

Metamatrix är ett konsultföretag specialiserat på Information Resource Management. Vi ser informationshantering ur ett strategiskt perspektiv och utvecklar lösningar som automatiserar informationsflöden inom och mellan företag/organisationer. En viktig del av arbetet är att analysera organisationens strategiska informationsresurser ur såväl tekniskt som användarmässigt perspektiv. Målen är att skapa förutsättningar för informationssamverkan, kostnadsbesparingar och högre kvalitet på informationen.

Inriktning: Konsult, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Metamatrix har kontor i Stockholm och Linköping. Vi har uppdrag i hela Sverige och i Danmark och Norge.
Kontakt: Johan Groth, <johan.groth@metamatrix.se>, 08-33 20 40 (vx), 0708-23 57 11 (mobil)
Websida: http://www.metamatrix.se
Erfarenheter: Metamatrix har bred erfarenhet av systemdesign och -utveckling baserat på öppen programvara. Metamatrix erbjuder även förstudier, analyser, utredningar, utvärderingar, utbildningar och seminarier kring öppen programvara. Vi har mycket god kännedom om ett stort antal öppna programvaror bl.a. webbservrar, databaser, utvecklingsverktyg, sökrobotar, verktyg för datorstött samarbete, textarkiv, ärendehanteringssystem (t.ex. Pavuk, Lucenne, mySQL, Apache, TomCat, PHProject, Emacs, SCAM, Ant och CVS). Inom Metamatrix finns mer än 60 års samlad erfarenhet av öppen programvara. Flera av våra anställda är aktiva inom öppen programvara-gemenskapen. Metamatrix har utfört uppdrag där öppen programvara ingår åt bl.a. Statskontoret (seminarium och medverkan i rapporten Öppen källkod (2003:8)), Skolverket, AMS, Myndigheten för Sveriges nätuniversitet, Högskoleverket, Myndigheten för skolutveckling, Karlstad kommun (samtliga analyser och systemutveckling baserad på öppen källkod) samt Enköpings kommun (utbildning om öppen programvara).
Skapad: 2003-09-23 18:18:45, Senast ändrad: 2003-09-23 18:26:46

MobilityGuard AB

MobilityGuard AB är en av de ledande aktörerna i Sverige inom området informations- och IT-säkerhet. Vi utvecklar innovativa tekniska säkerhetsprodukter för IT-kommunikation.

Vår affärsidé är: Via partners förser MobilityGuard AB marknaden med säker och kostnadseffektiv IT-kommunikation genom innovativa och lättanvända produkter och tjänster.

Våra medarbetare har lång erfarenhet inom området och vi kan därför erbjuda ledande produkter som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. Vårt huvudkontor finns i Göteborg och vi marknadsför och säljer våra produkter över hela Europa via en lång rad samarbetspartners.

Vår huvudprodukt är den innovativa säkerhetsplattformen MobilityGuard som ger möjlighet för fjärranslutna användare att via internet få tillgång till känslig information i interna IT-miljöer, på ett enkelt sätt med hög säkerhet. Allt som behövs för att åstadkomma denna säkra anslutning är en dator med internetanslutning och en vanlig webbläsare.

Lösningen omfattar både hård- och mjukvara och är skalbar för att passa såväl små som stora företag och koncerner.

Inriktning: Produkt, Konsult, Utbildning
Geografiskt område: Hela Sverige
Kontakt: Växel: 031-760 6770, Magnus Sandin: 031-760 6773
Websida: http://mobilityguard.se
Erfarenheter: Lång samlad erfarenhet inom informations- och IT-säkerhet
Skapad: 2004-10-04 15:38:35, Senast ändrad: 2004-10-04 15:38:35

op5

op5 är ett produktutvecklingsföretag med målsätttning att kunna erbjuda packeterade programvaror baserad på öppen källkod för enklare och billigare nätverksövervakning till stora som små organisationer. op5 Monitor är baserat på Nagios men utrustat med många komponenter för att förenkla och effektivisera programvaran för en aktiv och övervakning av hela IT miljön. op5 Statistics är baserat på RRDtool och är utmärkt till analyser av komplexa data. op5 LogServer är baserat på syslog-ng och används för ett enkelt säkerställa spårbarhet genom en samlad arkivering, sökning och logghantering.

Inriktning: Produkt, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Europa
Kontakt: Fredrik Åkerström, info@op5.se, 0733-709020
Websida: http://www.op5.se
Erfarenheter: Startades 2003 och utsågs nyligen till ett av världens coolaste företag 2008 av Gartner. op5 har levererat system för övervakning av globala liksom lokala nät.
Skapad: 2008-06-18 09:26:02, Senast ändrad: 2008-06-18 09:26:02

PEAMCO

PEAMCO utvecklar och marknadsför universalsystem, ett koncept för fasta, mobila eller marina multimedialösningar med Linux som ramverk. Utbildar även inom Linux och öppna programvaror. Säljer skräddarsydda tjänster, produkter och system enligt avtal.

Inriktning: Produkt, Konsult, Utbildning
Geografiskt område: Fysisk placering: Lidköping, Västra Götaland.
Kontakt: Petrus Åström.
Websida: http://www.peamco.com
Erfarenheter: Grundat 2003 efter 6 år som mentor och koordinator för utvecklings/förvaltnings-projekt inom området systemutveckling hos Ericsson. Har c.a. 10 års erfarenhet av de flesta förekommande programmeringsspråken (se beskrivning på företagssida). Arbetar i huvudsak med öppna tillämpningar och GPL licensmodeller. Driver ett flertal projekt inom områdena energi och byggnation.
Skapad: 2003-09-21 21:06:01, Senast ändrad: 2003-09-21 21:06:01

Plucera

Vi arbetar med utveckling och konsulting inom områdena Internet, internetsäkerhet, mjukvaror och FRI MJUKVARA.

Inriktning: Produkt, Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Lokalt i Ängelholm samt södra Sverige.
Kontakt: Andreas Wedberg, 0431-417788, info@plucera.se
Websida: http://www.plucera.se
Erfarenheter: Verksamma sedan 2001 med utveckling och konsulting i webb och mjukvarumiljö, främst med öppna standarder.
Skapad: 2003-09-22 18:22:27, Senast ändrad: 2003-09-22 18:22:27

QiValue Technologies AB

QiValue Technologies AB är företaget med Linux-specialister inom alla områden från små inbyggda realtidssystem, via infrastrukturlösningar med servrar och skrivbordssystem till stora beräkningskluster. Vi arbetar som specialist och resurskonsulter inom alla områden samt med tung Linux-kompetensutveckling. QiValue är Sveriges SuSE Linux Training Partner och genomför alla SuSEs utbildningar. QiValue har även egna utbildningar för Linux i inbyggda system. För företag som vill införa Linux-lösningar har QiValue en lösning för verksamhetsutveckling där företagsledning, IT-organisation, tekniker och användare är delaktiga.

Inriktning: Konsult, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Kontor i Stockholmsområdet
Kontakt: 08 - 35 25 80 eller info@qivalue.com
Websida: http://qivalue.se/
Erfarenheter: Se hemsidan eller kontakta QiValue Technologies AB.
Skapad: 2003-11-28 06:19:54, Senast ändrad: 2003-11-28 06:19:54

Raditex AB

Raditex har sedan starten för över 10 år sedan arbeta med öppna system. Att använda öppna system blir allt oftare det naturliga valet på grund av överlägsenhet i pris och prestanda. Som en följd av detta ökar efterfrågan på den kompetens som Raditex har. Vi delar gärna med oss!

Inriktning: Utbildning
Geografiskt område: Tellus
Kontakt: Göran Hasse
Websida: http://www.raditex.se/
Erfarenheter: http://www.raditex.se/kons/kunder.html
Skapad: 2003-09-17 13:10:42, Senast ändrad: 2003-09-17 14:33:49

Rejås Datakonsult

Rejås Datakonsult jobbar med fri programvara. Vi har stor erfarenhet att drifta system baserade på GNU/Linux och jobbar dagligen i system som är affärskritiska för våra kunder. Vi är experter på systemövervakning och genomför även utbildning, både på uppdrag och i egen regi.

Inriktning: Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Sverige, kontor i Norrtälje
Kontakt: info@rejas.se
Websida: http://www.rejas.se
Erfarenheter: Flera års erfarehnet av installation, konfigurering och drift av säkerhetskritiska system byggda på GNU/Linux. Till exempel låssystem och trygghetssystem inom vården. Flerårig erfarenhet av systemutveckling i GNU/Linuxmiljö.
Skapad: 2003-09-14 11:02:30, Senast ändrad: 2008-08-12 18:36:07

Resilans

Våra kompetensområden är framförallt att bygga, underhålla, administrera och övervaka stora TCP/IP-nätverk med Cisco-, Juniper och Open Source routrar som grunder. Genom att konstruera egna verktyg för att hantera routing och övervakning i näten har vi grundligt tagit tag i problematiken inom dessa områden. Vi har kört de flesta routingprotokoll i drift med betoning på BGP, ISIS och OSPF. Vi kan även IPv6. All design har haft redundans som honnörsord. Hög tillgänglighet och tillförlitlighet är nödvändigt i nätvärlden. Vi kan hantera alla stödsystem som krävs för full nätfunktion. Dessa system krävs för att korrekt kunna övervaka, serva, managera och dokumentera. Resilans har gedigen kompetens inom öppna UNIX-operativsystem och hanterar även proprietära plattformar.

Inriktning: Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Stockholm och Värmland
Kontakt: info@resilans.se eller 08 - 688 11 80
Websida: http://www.resilans.se
Erfarenheter: Alla slags nätverk. Linuxsystem.
Skapad: 2008-08-12 09:50:34, Senast ändrad: 2008-08-12 18:32:33

Swedish Networking Technologies SNT

SNT är ett konsult- och utbildningsföretag specialiserat på öppen mjukvara. Utbildningar i PHP, MySQL, Linux och andra fria system, ofta specialanpassade för företag. Konsultverksamhet inom öppen mjukvara. Analys och implementation av byte till Linux / öppna programvaror.

Inriktning: Konsult, Utbildning
Geografiskt område: Göteborg
Kontakt: Thomas Höjemo 070-2375211 info@snt.se
Websida: http://www.snt.se
Erfarenheter: Våra utbildningar har genomförts med bl.a. Ericsson, Utfors, SAAB och ÅF som kunder.
Skapad: 2003-09-17 19:35:34, Senast ändrad: 2003-09-17 19:35:34

TheLogic Planet AB

Konsultföretag med inriktning mot Open Source, säkerhet och tunna-klienter.

Inriktning: Konsult, Support, Utveckling, Utbildning
Geografiskt område: Hela världen
Kontakt: Thomas Ekstrom <thomas@thelogic.com>, +46-500-459772
Websida: http://www.thelogic.com
Erfarenheter: Mer än 10 års erfarenhet av konsultation, administration, drift av Open Source lösningar, UNIX, nätverk, säkerhet och tunna klienter.
Skapad: 2005-06-14 14:59:22, Senast ändrad: 2005-06-14 14:59:59

Dokumentåtgärder